søndag 8. april 2012

Maling på lerrer med håndavtrykk

Maling syntes barna alltid er gøy.

 han på snart 3 år
 lillemor på 1 år

 Hadde kjøpt inn to lerret fra Clas olsen. Lot dem male først så tok vi håndavtrykk.





lørdag 7. april 2012

Påskeaften er den store egg dagen

Påskeharen har vært å lagt ut egg til barna, med en liten "skattejakt", da Casper er helt pirat frelst. Bilder kommer senere. Ha en fin dag.

Etter sykkelturen vi hadde i dag, lå det et egg på gjerdet
Casper så det med en gang
inni lå det et mindre egg, og inni der la en lapp
påskeharen hadde tegnet et kart
og inn i huset og der lå eggene

lille til hunden, mellom til lillesøster og store var til Casper

Påskehare, ofte omtalt i bestemt form som Påskeharen, er en harefigur som brukes som symbol og dekorasjon i den folkelige påskefeiringa i flere vestlige land, særlig i forbindelse med leker med påskeegg.

I blant annet Tyskland, Storbritannia og USA er det tradisjon for at barna på påskedagen leter etter ett eller flere påskeegg som påskeharen skal ha gjemt i hus eller hage. Slike påskeegg blir lagt ut av de voksne og var tidligere hønseegg dekorert med maling, men er nå oftest sjokoladeegg eller pappegg fylt med godteri. Det blir flere steder også arrangert offentlige påskeeggleker under oppsyn av utkledte påskeharer, deriblant konkurransen «påskeeggtrilling», på amerikansk kalt Easter egg roll.

De moderne forestillingene om påskeharen som eggutlegger skal ha opphav i gammel keltisk eller tysk folketro, og begrepet Osterhase (tysk for påskehare) nevnes skriftlig første gang omkring 1680. Den kommersialiserte, amerikanske Easter Bunny, egentlig «påskekanin», ble innført av tyske immigranter på 1800-tallet. Barnas jakt på påskeegg påskemorgen har fra 1990-tallet også blitt vanlig i enkelte familier i Norge(wikipedia)

fredag 6. april 2012

Påske

Tid for påskepynt. Her er det masse forskjellig man kan gjøre med barna. Her kommer noe:

 Legg bomull i en potte/bunnen av en melkekartong/ eller en isobor "bolle", plant karsefrø og ha på litt vann. Det tar 4-5 dager for å få passe lengde på karsen.
 Barna kan male og/ eller pynte
 Påskekylling pynt på med øyne, fjær og munn
påsketre
 Påske egg på påsketreet.
håndavtrykk for de minste med fjær og øyne
Håndavtrykk på tallerken, her kan de større barna male på bein osv selv
 maler egg
Påsken er sammen med julen den mest sentrale av de kristne høytidene, og feires til minne om Jesu Kristi lidelse, død og oppstandelse. Forut for påsken markeres fastetiden og den stille uke, og etter påskesøndag kommer påsketiden, som varer fram til pinse. Ordet påske er en forvanskning av navnet på den jødiske høytiden pesach. Jødene har feiret påske lengre enn kristne. De feiret utvandringen fra fangenskapet i Egypt.

Kirkemøtet i Nikea i 325 bestemte at påskedag skulle være første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn, noe den norske kirke også forholder seg til fortsatt, og datoen varierer dermed innenfor perioden 22. mars (1818 og 2285) til 25. april (1943 og 2038)

Påske er i utgangspunktet en religiøs høytid som blir markert med en rekke helligdager, religiøse skikker og symboler. I tillegg har feiringen fått flere verdslige innslag og folkelige uttrykk. Det gjelder alt fra gamle tradisjoner som bruken av påskeegg, påskeharer og gule påskekyllinger til nyere tiders påskeferie, påskekrim, påskenøtter og påsketre.

Dekorerte egg er mye eldre enn påsken, og både egg og harer er gamle fruktbarhetssymboler. I den jødiske Pesachfeiringen brukes hardkokte egg kokt i saltvann som et symbol både på nytt liv og feiringen i tempelet i Jerusalem. Denne jødiske tradisjonen kan ha hatt sitt utspring i tidligere romerske vårfester.

En historie knyttet til påskeeggets opprinnelse sier at Jomfru Maria ga egg til de romerske soldatene som korsfestet Jesus og ba dem om å være mildere. Tårene hennes falt på eggene og ga dem vakre flekker i flere farger.
(hentet fra Wikipedia)

Katter til karneval

Katter i alle farger og fasonger. Her er to forskjellige typer

 Her kan de voksne tegne og barna kan klippe ut(noe som kan resultere i et mindre øre som her)
 Hale lager man enkelt med å klippe en sirkel og klippe rundt og rundt

pynt med fjær, tegne, male, glitter, silkepapir









Info hentet fra side2.no

Selv om fasten er en kristen tradisjon, har kirken alltid vært mer skeptisk til fastelavn med sine klart hedenske trekk. Det var også mye overtro som blant annet gikk voldsomt ut over middelalderens sorte katter.

«Å slå katten ut av sekken» er en kjent forlystelse i barnehager rundt om i landet i disse tider. En papirsekk henges opp i taket og barna får lov å slå på den med stokker til den revner og alt godteriet på innsiden faller ut.

Slått ihjel eller brent
I middelalderen trodde man at hvis man slo i hjel en sort katt, så slapp byen unna pesten. Dermed var det levende sorte katter i sekken som ble utsatt for stokkeslagene til den døde. I Danmark ble katten puttet i en tønne som man slo på til den gikk i stykker, og det var deretter barnas jobb å ta livet av det stakkars dyret med kjepper og pinner.

I Frankrike var det derimot tradisjon for å hive katter på Sant Hans-bålet, mens man i Tyskland ofret dem på et bål ved påsketider. Det var også vanlig å hive dem utfor kirketårn.

Fastelavensris med fjær

Fastelavensris med fjær. Her er det bare å la barna velge fjær og feste. For de minste er det nok lettest med tape, de som er større kan feste med ståltrå.



Fruktbarhetsris
Fastelavnsriset er en vanlig del av feiringen i Norge. Dette er vanligvis et bjørkeris (noen steder brukes selje) pyntet med fjær. Knoppene på kvistene representerer fruktbarhet og både plogen, trær, dyr og familiens kvinner fikk seg en omgang med riset i gamle dager.

Å sikre fruktbarheten var viktig for bøndene, som også visstnok spente nakne jomfruer foran plogen i forbindelse med fastelavnsritualene, for å sikre en god avling.

Verdens beste havre kjeks


Skal starte denne bloggen med å dele en super god havre kjeks oppskrift jeg har.

Den er super enkel, lett for barna både være med å lage deigen og etterpå være med å lage kjeksene.


Ca 5 dl havregryn
2 ss sukker
2 ts bakepulver
ca 2 dl hvetemel
75 g smeltet smør eller margarin
1.5 dl melk

Bland havregryn, sukker, bakepulver og mel.
Tilsett smeltet smør og melk, arbeid deigen sammen.
Sett deigen kaldt en stund(kjøleskapet ca halvtime)
Kvevle ut deigen (ganske tykk), stikk ut kjeks med et glass (pleier å bruke ikea glass med barna, eller peppekakeformer)

Stek kjeksene på midterste rille ved: 220 c i ca 10-15 min.

De skal bli pent gylne, tørre og sprø.

Serveres gjerne med syltetøy, brunost eller nytes som de er!


 Før steking(her har vi laget mer en en oppskrift) Brukt peppekakeformer
 Etter steking
Om man vil kan man godt blande med skjokolade eller nøtter eller bær.


Håper de faller i smak.

Super å ha med på tur, kanskje noe for dere på påsketur!

Kreative barn

Dette er en blogg som skal handle om hobby ting for og med barn. Kommer til å legge ut bilder av produkter som er laget. Tenker alt innen hobby.