lørdag 7. april 2012

Påskeaften er den store egg dagen

Påskeharen har vært å lagt ut egg til barna, med en liten "skattejakt", da Casper er helt pirat frelst. Bilder kommer senere. Ha en fin dag.

Etter sykkelturen vi hadde i dag, lå det et egg på gjerdet
Casper så det med en gang
inni lå det et mindre egg, og inni der la en lapp
påskeharen hadde tegnet et kart
og inn i huset og der lå eggene

lille til hunden, mellom til lillesøster og store var til Casper

Påskehare, ofte omtalt i bestemt form som Påskeharen, er en harefigur som brukes som symbol og dekorasjon i den folkelige påskefeiringa i flere vestlige land, særlig i forbindelse med leker med påskeegg.

I blant annet Tyskland, Storbritannia og USA er det tradisjon for at barna på påskedagen leter etter ett eller flere påskeegg som påskeharen skal ha gjemt i hus eller hage. Slike påskeegg blir lagt ut av de voksne og var tidligere hønseegg dekorert med maling, men er nå oftest sjokoladeegg eller pappegg fylt med godteri. Det blir flere steder også arrangert offentlige påskeeggleker under oppsyn av utkledte påskeharer, deriblant konkurransen «påskeeggtrilling», på amerikansk kalt Easter egg roll.

De moderne forestillingene om påskeharen som eggutlegger skal ha opphav i gammel keltisk eller tysk folketro, og begrepet Osterhase (tysk for påskehare) nevnes skriftlig første gang omkring 1680. Den kommersialiserte, amerikanske Easter Bunny, egentlig «påskekanin», ble innført av tyske immigranter på 1800-tallet. Barnas jakt på påskeegg påskemorgen har fra 1990-tallet også blitt vanlig i enkelte familier i Norge(wikipedia)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar